Consultora de franquicias y crecimiento empresarial

Llámanos
916 263 929

Girona un dels principals focus per a les franquícies en els darrers anys

Etiquetas: , , ,

Degut a la crisi econòmica d’Espanya, iniciada fa uns anys enrere, una gran quantitat de comerços s’han vist abocats al tancament. Per tal de superar aquesta situació han optat per reconvertir-se en franquícies d’una cadena, una opció per la qual també han apostat persones que s’havien quedat a l’atur i que han vist la possibilitat d’emprendre un negoci amb certes garanties.

Segons José Aragonés, Soci Director de T4 Franquicias, una de les consultores més importants del sector a l’Estat, les comarques de Girona s’han convertit en els darrers anys en un pol d’atracció per a les franquícies, especialment les ciutats de Girona, Figueres i Platja d’Aro. D’es del seu punt de vista la fortalesa comercial de la capital és més que evident, tant en el nucli antic com en els carrers principals on es concentra la major par de l’expansió del comerç (carrers Joan Maragall i Migdia).

De fet, T4 Franquicias destaca que una de les principals avantatges de la capital de l’Alt Empordà es la seva proximitat amb França. La situació geogràfica de la que gaudeix li aporta un gran valor afegit, ja que atreu molts compradors de la Catalunya del Nord. Platja d’Aro «s’ha consolidat com la capital comercial i de compres de la Costa Brava, fins al punt que cadenes com Mango aposten per obrir-hi grans megabotigues».

Girona, a més a més, destaca per ser la seu de centrals de franquícia, ja que una gran quantitat d’empreses han expandit el seu negoci gràcies a aquest model.

Un dels exemples de més creixement més rellevants són els del Elefante Azul –dedicada al rentat de cotxes-, que ja compta amb 6 locals; Canada House, amb 9 i altres que han desembarcat a Girona per primera vegada com la marca de moda i complements Bissu, muy mucho –dedicada a complements per la llar-, Sushimore –restauració japonesa-, etc.

Dades a Catalunya
Les centrals franquiciadores implantades a Catalunya donen feina a unes 65.000 persones i facturen 6.122,9 milions d’euros. Dit d’una altra forma,  aquesta xifra equival pràcticament al 24% de la facturació global del sistema de franquícies en concloure l’exercici de 2014, segons l’associació espanyola del sector.

El Soci Director de T4 no té cap mena de dubte que aquest any s’ampliaran les oportunitats rendibles que derivin d’aquests negocis i manifesta que «Des de T4 Franquicias estem convençuts que el pitjor ja ha passat i que estem assistint a un enlairament d’aquest model de negoci, que presenta un panorama realment positiu per aquest 2015».

Franquibrava, primera fira del sector a Platja d’Aro

El Palau d’esports i Congressos de Platja d’Aro acollirà els propers 4 i 5 de setembre Franquibrava, la primera fira del sector de les franquícies que se celebra a les comarques gironines. Impulsada per l’Ajuntament i T4 Franquicias. Segons José Aragonés, es tracta d’esdevenir «un punt de reunió per a empresaris amb franquícies en expansió, i emprenedors en recerca de la millor opció de negoci». Amés, apunta que també serà «una oportunitat per franquícies estrangeres que es volen donar a conèixer en el nostre país». Al llarg dels dos dies de la fira hi haurà conferències i seminaris sobre el sector de la franquícia i es presentarà un informe sobre la salut del sector.